Unngå røde nupper etter barbering?

Dette er lettere sagt enn gjort å unngå røde nupper når det gjelder barbering er det ikke? Det er kanskje ikke så vanskelig å unngå røde knopper hvis du bare vet hvordan.

Du kan i fremtiden holde røde nupper vekk fra kroppen din om du hører på disse viktige tipsene.

Ikke bruk den samme barberhøvelen til ansiktsbarbering som til intim barbering.

Det er ingen god ide å bruke samme barberhøvel for intim og ansikts barbering, og derfor bør du eie minst to barberhøvler. Du kan bruke samme barberhøvel om du husker å bytte barberblad.

Det er anbefalt og ha to forskjellige barberhøvler, og selvfølgelig huske vilken høvel du bruker til hvem kropps del. Bruker du samme barberhøvelen til hele kroppen vil du ha en større sannsynlighet til å få røde nupper, ønsker du å ta risikoen?

Ikke del din barberhøvel med partneren din

Selc om du føler at du kan dele alt med partneren din så bør dere ikke dele barberhøvel, det kan føre til en rekke ulike hudproblemer for dere begge. Derfor bør dere ha personlige barberhøveler som bare blir brukt av en person.

Det kan også være like problematisk å bruke en gammel barberhøvel, som har blitt oppbevart i skapet over en lengre periode, det kommer bakterier i bladene noe som kan føre til at du får røde nupper. Det er derfor anbefalt å kaste gamle barberhøvler slik at du ikke bruker de.

Tør hud og barbering passer ikke sammen.

Det er ikke anbefalt og spare på skummet når du barberer deg hvis du ønsker å unngå smerter forbundet med røde nupper. Tør hud og barbering passer ikke sammen, ta forholdsregler og bruk barberkrem hver gang du barberer deg.

Huden din bør være fuktig når du barberer deg dette vil redusere risikoen for å få problemer med irritert hud og røde nupper. Akkurat som tilgangen til barberhøvler og barberblader, bør også tilgangen til barberskum være like stor slik at du aldri går tom.

Ikke bli stresset.

Du kan få problemmer om du er stresset når du skal barbere deg. Om du føler seg stresset bør du vurdere om det ikke er en god ide å utsette barberingen. Det er irriterende å få røde nupper men det er like irriterende å kutte seg.

Slapp av og bruk den tiden du trenger og glem det travle livet for en stund, slik at du ikke ender opp med å få skader på huden din. Det er lurt å barbere deg på den tiden av dagen som du har mest energi og føler deg minst streset. For eksempel på kvelden om dette er det tidspunket som du føler deg minst stresset.

Unngå å strekk huden.

Du må prøve så godt som mulig å ikke strekke huden din når du barberer deg, dette kan øke risikoen for irritert hud og røde nupper. Videre må du barbere deg med hårene slik at du ikke irriterer huden din mer enn nødvendig.

Du kan effektivt unngå irritason på huden din, hvis du bare har disse tipsene i tankene når du barberer deg.

Spar huden din for unødvendig irritasjon

Du kan spare huden din fra unødvendig irritasjon om du bare barberer deg når det er nødvendig. For eksempel kan du gjøre en avtale med deg selv om at du ikke barberer deg i helgene slik at huden din får et velfortjent pusterom.

Det er veldig sannsynlig at du fremover kan unngå problemer med røde nupper om du forandrer dine barberings vaner. Du burde spørre deg selv om daglig barbering er nødvendig? Hvis daglig barbering er veldig nødvendig for deg bør du holde deg til skånsom barbering, barbere deg nøye og bruke ulike produkter – barberskum, aftershave osv

Har ulykken allerede skjedd? – Effektiv behandling for røde nupper

Selv om du tar dine forholdsregler og gjør ditt aller beste for å unngå røde nupper så kan du ikke være helt sikker på at du ikke vil oppleve hud problemer som røde nupper etter barbering. Heldigvis er det mulig å behandle de røde nuppene så det er ingen grunn til panikk.

Det er nå mange produkter som er laget for behandling av røde nupper slik at du kan prøve noen av produktene. Du kan unngå at problemet forverrer seg ved å starte behandling så snart som mulig. Det er normalt sett mulig å behandle røde nupper uten å konsultere legen din.