Mangel på skjeggvekst? Hva du kan gjøre

I våres tid er det veldig populært å ha skjedd. Dette kan du få bekreftet om du tar deg en tur på det lokale kjøpesenteret, der unge menn med skjegg ikke er et sjeldent syn.

Dessverre får ikke alle menn like lett skjegg, men heldigvis finnes det flere løsninger når det kommer til mangel på skjegg vekst.

Forskning: Skjegg signalerer maskilinitet

En helt ny studie viser at kvinner finner menn med skjegg mye mer attraktive. Menn med skjeggstybber er tilsynelatende de mest attraktive, mens menn med skjegg kommer på en god 2 plass, og til slutt kommer glattbarberte menn.

Hvis du har lest avsnittet ovenfor, vet du kanskje nå at du ikke trenger å fjerne all ansiktshåret siden kvinnene finner skjegg sexy. Skjedd signaliserer både maskulinitet og modenhet, noe so er viktig kunnskap for enhver mann. Du trenger ikke å se ut som alle andre, men vurder hvilke signaler du ønsker å sende ut til det motsatte kjønn.

Hvis du er blant andelen av menn som har vanskligheter med å få skjegg, så betyr det ikke at du ikke kan vise masklinitet og modenhet på andre måter. Skjegg er bare en del av hva som fremmer din maskulinitet, ditt antrekk, frisyre, utstråling og oppførsel har også mye å si.

Få skjegget ditt til å gro med disse tipsene

Selv om du enda ikke har klart å få skjegget til å gro tilfredsstillende, ikke gi opp enda, det finnes hjelp å få. Du kan gjøre noe aktivt for å skjegget ditt til å gro, hvis mangelen på skjeggvekst plager deg.

  1. Hyppig barbering – Det kan lønne seg å barbere skjegget ofte, det øker sannsynligheten for at skjegget vokser raskere og tykkere. Hvis du ønsker å fjerne håret helt ned til hårsekkene må barberbladene være sylskarpe. Du må også huske å bytter barberbladene regelmessig da et barberblad ikke holder seg skarp for alltid.
  2. Vask ansiktet ditt minst en gang om dagen – Å holde ansiktet sitt fritt fra bakterier og rent kan fremme skjeggveksten Ansiktsskrubb kan hjelpe deg med å holde ansiktet ditt rent slik at du kan få deg skjegget du alltid har drømt om.
  3. Gå til legen din – Hvis du føler at du har prøvd alle løsningene uten å lykkes kan det lønne seg å ta seg en tur til legen. Legen din kan gi kompetent rådgivning og vil også kunne kome med noen konkrete anbefalinger på nyttige produkter. Testosteron kan vel være løsningen på ditt problem på manglende skjegg vekst.
  4. Sov om natten – – Mangel på søvn og mangel på skjegg vekst kan faktisk gå hånd i hånd, så om du drømmer om økt skjeggvekst, pass på å sove godt om natten. Du må minst sove 6-8 timer per natt, ta deg en lur i løpet av dagen om du føler for det.

Ikke bekymre dig – Du er ikke alene

Mangel på skjeggvekst er et vanlig problem blant menn, så du trenger ikke å føle deg alene om dette problemet. Det er mulig at alle dine venner og kolleger har skjegg, men vi kan ikke alle se ut som hverandre, ikke sant?

Mangel på skjeggvekst kan veldig ofte skyldes dine gener, så det er ikke så mye du kan gjøre. Selv om du er lei av at du ikke kan få skjegg, husk å se positivit på sitvasjonen. Det er menn der ute som må barbere seg flere ganger om dagen fordi deres skjeggvekst er så kraftig, så det er ikke bare en fordel å være i stand til å la skjegget gro.

Du sparer masse tid og energi i din hverdag fordi du ikke trenger å barbere deg daglig. Det er sikkert mange menn som missunner deg for dette.

Hvis du er en tenåring og ikke har fått skjegg enda, smør deg med tålmodighet, det vil komme. Det er veldig forskjellig for hvor og når skjeggveksten kommer for forskjellige menn, så du bør la være å sammenligne deg selv med jevnaldrende.

De flest har muligheten til å få et skjegg, men det er ikke alle som har muligheten til å vokse et fult skjegg. Det beste du kan gjøre er å akseptere din kropp og din skjeggvekst.