Guide til den pergekte barberingen

Barbering er en kunst som alle menn og kvinne kan lære seg å mestre, så selvfølgelig kan også du lære hvordan man utfører den perfekte barberingen.

Det kan høres veldig enkelt ut å bruke en barberhøvel, og i utgangspunktet er det også det, men du må være klar over at det finnes svært mange faktorer som påvirker barberingen.

Bytt barberblad regelmessig
Det varerer i noe grad fra person til person hvor lenge man kan bruke samme barberblad. Det finnes mange tommelfingerregler om hvor ofte du bør endre barberbladet men til syvende og sist er det opp til deg å bestemme.

Barberbladene skal byttes ut oftere enn hva du tror. Det er ikke bra å bruke sløve barberbalder, så vær sikker på at du bytter barberbladene ofte nok. For eksempel kan du gjøre det som en vane og bytte barberbladene 1-4 ganger i måneden – eller hva du synes selv er passende.

Fukt hud og hår
Hvis du ønsker å unngå problemer som irriterthud og røde nupper må du fukte håret og huden føre du begynner å barbere deg. Bruk derfor enten barberkrem, barberingsgel eller barberingssåpe.

Det finne mange milde midler for mykgjøring av hud og hår som du kan bruke, men det lønner seg å bruke produkter uten parfyme og fargestoffer.

Vær fokusert og bruk nok tid
Det vil ikke ha noe for seg om du barberer deg når du føler deg trøtt og slæv, dette vil føre til utilfredsstillende barberings resultat. Hvis du har tid og energi til å barbere deg vil du føle at du sitter igjen med et tilfredstillende barberings resultat.

I tillegg må du sørge for at du har god tid når du skal barbere deg, for det tar tid å barbere deg om det skal se bra ut. Så derfor er det ikke en god ide å barbere deg på morgenen hvis du ikke har god tid.

Barber med hårene
Det finnes mange som er usikre på om de skal barbere med eller mot hårene. Du bør barbere med hårene da du kan unslippe mange forskjellige problemer som hudirritasjon og røde nupper på denne måten.

Det kan være fristende å barbere mot hårene da det virker som du vil få en jevnere og finere barbering på den måte. Hvis du velger å barbere mot hårene vær forsiktig så du ikke skader din følsomme hud.

Bruk riktig lys
Det er veldig viktig at du ikke blir forstyret og at det er god belysning der du barberer deg, slik at du ikke får en dårlig opplevelse. Du kan bruke daglys og du kan bruke kunstig belysning, alt som er viktig for deg er at det er god belysning.

Belysningen har mye å si da du vil overse områder om du ikke ser godt nok.

Synligheten må være i orden.
Det er fakta at det er områder på kroppen din som har dårligere sikt enn andre. Dette kan være problematisk siden det er viktig å ha bra sikt. Det er risiko fylt å bruke en barberhøvel på områder du ikke ser.

Dårlig sikt er et problem når det kommer til barering, men det trenger ikke å være et problem. For eksempel kan du bruke et håndspeil for å få bedre sikt. Hvordan du plasserer kroppen din har også mye å si.

Ha pauser mellom barberingene
Ønsker du å holde huden din glatt og delikat, da har du lett for å tro at du må barbere deg hver eneste dag, men er dette en god ide? Det å barbere seg hver dag kan føre til at huden blir sår og forårsaker irritasjon og røde nupper

Du kan gjøre tjenester for deg selv (og din hud) ved å la huden din være i fred innimellom, så huden din kan puste. Du bør også vurdere å sove naken hvis du ønsker å gjøre noe godt for huden din. Huden vil ikke få mye oksygen i løpet av dagen i jeans og stramt undertøy.