6 ting du aldri må gjøre når du barberer deg

De aller fleste voksene barberer seg, slik har det vært i mange tiår og det vil nok også fortsette å være slik i fremtiden. Det finnes ange gode grunner for å barbere seg, så ikke vær redd for barberhøvelen og kom igang.

Det finnes ting du ikke bør gjøre når du barberer deg om du ønsker å unngå de vanligste hudproblemene som røde nupper og hudirritasjon.

Aldri barber deg på skitten og tørr hud.
Det er ikke bare ved en tilfeldighet at det er anbefalt å ta et langt og grundig bad/dusj før barberingen. Dette skyldes at huden skal være ren, slik at du unngår barbering på skitten og tørr hud.

Det er mange som får kviser og eller røde nupper etter barbering, dette forårsakes først og fremst av huden ikke har vært ren. Det tar ikke en evighet å vaske huden din så ikke hopp over badet/dusjen. Kombinasjonen av uren hud og barbering kan føre til betennelse i hårsekkene.

Det er fakta at et barberblad glir lettere over fuktig hud, så du bør tilføre fuktighet til huden din før du begynner å barbere deg. Du bør bruke enten barberskum eller krem når du barberer deg slik at du kan enkelt barbere deg uten å skade huden din.

Bruk aldri barberings produkter med parfyme og fargestoffer.
Det har etter hvert blitt utviklet mange produkter som vil gjøre barberingen til en lek. Dessverre er det ikke alle produkter like bra for huden, så du må bruke sun fornuft når du kjøper barberproduktene.

Hvis du holder deg til parfymefrie barberingsprodukter uten fargestoffer eller andre kjemikalier, har du tatt de viktigste forholdsregler. Denne anbefalingen er spesielt viktig for de som er allergiske – for eksempel parfymeallergiker.

Aldri la noen låne barberhøvelen din
Selv om du ønsker å være veldig sjenerøs, aldri la noen låne høvelen din. Det hadde vært greit om det bare var hårene som endte på høvelen men slik er det dessverre ikke. Skitt og døde hudceller vil dessverre også finne veien til barberbladene som er hovedgrunnen til at den ikke skal deles.

Du trenger ikke å ha forskjellige barberhøvler for hver enkel kroppsdel da du kan barere både armer, ben og skuldre med samme høvel. Men det er sun fornuft å ikke bruke samme barberhøvel til ansiktet og nedentil.

Aldri barber deg føre idrett
Om du barberer deg føre idrett kommer du garantert til å angre på dette. Du risikerer nemelig at hårsekkene blir infisert om du svetter.

Selv om du ønsker å være nybarber når du drar på idrett så bør du vurdere om barberingen ikke kan bente litt lengre. Du skal allikevel i dusjen etter idretten så hvorfor ikke barbere deg da?

Oppbevar aldri barberingshøvelen på et sted med masse bakterier.
En fornuftig person vil tenke på hvordan han/hun velger og oppbevare barberhøvelen når den ikke er i bruk. Barberhøvelen vil bli en sann bakteriebombe om du ikke klarer å oppbevare den på en asvarlig måte.

For eksempel å oppbevare en barberhøvelen på gulvet i dusen er et sted hvor det er mange bakterier. I dag utvikles det bokser for barberhøvler, som du kan dra nytte av hvis du ønsker å beskytte din høvel. Hvis du har med et uhell har lagt barberhøvelen et sted med masse bakterier så bør du kaste den umiddelbart.

Aldri utsett huden din for solens stråler like etter barbering
Selv om du kanskje er ivrig etter å komme deg ut på en var sommer dag bør du vente litt. Det er fakta at barberingen fjerner hudceller på beina, og det er derfor direkte sollys etter barbering ikke er det beste.

Det er også bevist at det er større risiko for å bli solbrent om du nettopp har barbert deg. Hvis du bare barberer kroppen din og ikke ansiktet, kan du unngå skader på huden din ved å ta på klær som dekker området. Hvis du istedet velger å sette deg ut i solen i badeklær så smør deg godt inn med solkrem da huden din blir ekstra følsom for en stund